Ekskluzivno iz Pariza

Nakon Cactusa i C3 Francuzi opet imaju novi hit. Citroen je predstavio novi SUV za kojeg naglašavaju da je najprostraniji u svojoj klasi. Dugačak je 415 centimetara…
Na ekskluzivnom eventu u Parizu kojem je prisustvovao i novinar 24sata Citroen je danas predstavio novi C3 Aircross. Riječ je o malom SUV crossoveru modelu dugačkom 415 cm koji bi trebao konkurirati modelima Poput Renault Captura, Peugeota 2008 ili nedavno predstavljenog Opela Crosslanda X. PSA grupacija time nastavlja svoju SUV ofenzivu kojom želi odgovoriti na sve veću potražnju za automobilima iz najbrže rastućeg segmenta na europskom tržištu.

 Automobil karakterizira originalan, maštovit i otkačeni dizajn koji je posljednjih godina svojstven Citroenu, tvrtki koja proizvodi automobile sa zaista velikom dozom osobnosti. Recept je uspio s C4 Cactusom i novim C3 koji bilježe izuzetno dobre prodajne rezultate u Europi, pa se isto pokušava i s novim C3 Aircrossom. To dodatno naglašavaju i široke mogućnosti personalizacije tako da se novi C3 Aircross nudi uz čak 90 kombinacija vanjskog i pet kombinacija unutarnjeg uređenja. Unutrašnjost je uvelike inspirirana onom u aktualnom C3.

Citroen također naglašava da je C3 Aircross najprostraniji auto u svojoj klasi. Nudi kliznu stražnju klupu u dva dijela te prtljažnik čijih je 410 litara zapremine zaista raskošno za auto ovih dimenzija. Štoviše pomicanjem klupe obujam prtljažnika rasta na čak 520 litara.

U ponudi neće biti pogon na sve kotače, no određene terenske sposobnosti C3 Aircross ima zahvaljujući udaljenosti od podloge od 17,5 centimetara, sustavu Grip control koji poboljšava prianjanje na različitim podlogama te sustavu pomoći pri spuštanju na nizbrdicama. U ponudi su poznati motori iz PSA grupacije, benzinski Turbo sa 110 i 130 KS te dizelaši s 99 i 120 KS.

Oprema je po ukusu novih generacija s puno mogućnosti povezivanja i tehnoloških novosti poput bežičnog punjenja mobitela.

S obzirom na to da se radi o premijeri automobila neki detalji se još ne znaju. Automobil će se prodavati u čak 96 država u šest svjetskih regija. Citroen će cijene za Francusku otkriti tek u srpnju, a prodaja počinje nakon ljeta. U BiH automobil stiže krajem ove ili početkom iduće godine

 

Izvor:24sata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Share This