Novi Audi A6…

Najveći rivali, Mercedes i BMW, predstavili su u 2016. potpuno nove generacije E klase i Serije 5. Za to vreme, Audi je sredinom godine samo redizajnirao aktuelni A6, kako bi ovaj automobil, koji se pojavio još 2010, održao korak sa konkurencijom.

Međutim, pravi naslednik je uveliko u pripremi, piše Auto Express, navodeći da sledeću generaciju Audija A6 možemo očekivati 2018. godine. Isti izvor navodi da će novi A6, pre svega njegov prednji deo, biti dizajniran po ugledu na seriju Audijevih konceptnih vozila pod oznakom Prologue iz 2014. i 2015.

Automobil će biti postavljen na MLB mehaničku platformu VW grupe, čija je konstrukcija u velikoj meri izrađena od aluminijuma i čelika visoke čvrstoće, pa se očekuje i solidna ušteda u ukupnoj masi vozila.

Osnovu motorizacije činiće četvorocilndarski benzinski i dizel turbo agregati, uz šestocilindraše koji će pogoniti snažnije modele iz game. U skladu sa savremenim trendovima, očekuje se i Plug-in hibridna varijanta koja će osim konvencionalnog imati i električni motor.

Limuzina A6 debitovaće 2018, da bi nakon nje Audi predstavio i karavan verziju, a ubrzo zatim i novi A7.

 

Izvor:b92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Share This