Ove aplikacije vam “jedu” bateriju: Evo kako riješiti problem

Nije tajna kako neke aplikacije za Android više troše bateriju vašeg pametnog telefona, dok neke to čine manje. Među najvećim pijavicama često su neke od najpopularnijih aplikacija. Evo kako riješiti problem.

 

Nije tajna kako neke aplikacije za Android više troše bateriju vašeg pametnog telefona, dok neke to čine manje. Veći potrošači nastavljaju raditi u pozadini i kad ih ne koristite izravno, komuniciraju s internetom i koriste senzore za pokret…

Sve to nemilo cijedi bateriju. Među najvećim pijavicama često su neke od najpopularnijih aplikacija. Evo popisa kojeg su pripremili na web odredištu Make Use Of, s preporukama kako riješiti problem.

1) Snapchat

Volite Snapchat? Ha, žao nam je… Ta je aplikacija na vrhu brojnih popisa najgorih žderača baterije. Što možete učiniti? Uključite režim rada Travel, jednu od novih Snapchatovih značajki koja priječi prethodno učitavanje slika i videa. Pronaći ćete ju u postavkama aplikacije.

Također možete isključiti praćenje lokacije, ali time ćete i ugasiti geofiltere. Umjesto Snapchata, možete probati Instagram Stories.

2) BBC News (i bilo koja aplikacija za vijesti)

Aplikacije za vijesti također se stalno osvježavaju u pozadini. Što možete napraviti? Riješite ih se. U pravilu ne nude ništa bitno drukčije od njihovih matičnih web odredišta.

Moguća alternativa za praćenje vijesti je Twitter. Sve veće medijske kuće prisutne su na tom servisu i prilično aktivne.

3) Microsoft Outlook

Microsoftove aplikacije za Android obično nisu među prvim sumnjivcima za prekomjerno cijeđenje baterije. No, Outlook jest zbog toga što je beskoristan ako se ne osvježava u pozadini.

Što možete učiniti? Isključiti obavijesti za e-poštu, eventualno. Ili se prebaciti na drugu aplikaciju. Naš izbor bio bi Inbox by Gmail.

4) Facebook i Messenger

Najveća društvena mreža svijeta i njeni sateliti često su među najvećim potrošačima baterije.

Što možete učiniti? Uklonite ih, pa instalirajte Facebook Lite i Messenger Lite, verzije koje koriste manje podataka, resursa i energije. Nemaju video pozive, ali preživjet ćete bez njih.

5) Amazon Shopping

Ukoliko imate ovu aplikaciju nekim slučajem instaliranu, riješite je se odmah. Nije najbolje optimizirana za Android, pa opterećuje bateriju više nego što je nužno.

Što možete učiniti? Koristite Amazonovo web odredište posvećeno mobilnim uređajima.

6) YouTube, Netflix i druge aplikacije za streaming

Streaming filmova i glazbe je fora, ali to također traži dosta energije zbog stalno uključenog zaslona, prijenosa podataka…

Što možete učiniti? Pa, ne puno toga. Recimo, smanjite svjetlinu zaslona ili koristite žične slušalice umjesto bežičnih. Alternativno, stavite u funkciju nešto štedljiviji YouTube Go.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Share This